Planning
Bij Bolidt wordt gewerkt met uiterst strakke planningen voor zowel productie als applicatie, die garant staan voor maximale efficiency. Naast het financiële voordeel heeft deze werkwijze ook grote ecologische voordelen.

Bij het maken van de werkplanning wordt ervoor gezorgd dat er minimale reisafstand is tussen de verschillende, elkaar opvolgende projecten. Alle medewerkers van Bolidt zijn doordrongen van het belang van efficiency en werken dan ook volgens de LEAN methodiek.

De teams worden samengesteld op basis van het just-in-time principe: zo min mogelijk mensen op locatie en geen onnodig reizen. Bij meerdaagse werken overnachten de mensen van Bolidt op zeer korte afstand van de applicatie-locatie.

Bovendien zijn alle wagens van Bolidt voorzien van routeplanners om automatisch de snelste route te vinden en files te vermijden. Track and trace systemen zijn ingebouwd zodat onze planners onze auto’s op de weg de meest efficiënte route kunnen geven en spoedopdrachten direct door kunnen geven.

Dankzij de voortdurende innovatie kan applicatie in buitenlandse projecten al voor ruim 35% worden uitgevoerd door lokale krachten. Bovendien heeft Bolidt permanent mensen stand-by staan in Florida, Frankrijk, Duitsland en Finland. De ontwikkelingen in prefab maken het mogelijk om de applicatie 100% met lokale krachten te doen.

Een strakke planning betekent minder CO2-uitstoot, mits de planning wordt gehandhaafd. Als een werk door een aannemer of opdrachtgever niet conform afspraak en op tijd is voorbereid, wordt het project enkele weken doorgeschoven en opnieuw ingepland. Immers, verschuiven in de planning betekent dat de efficiency in routeplanning wordt aangetast, met als gevolg meer kilometers en daarmee gepaard meer CO2.

Gebarcodeerde voorraad

In 2012 is Bolidt overgegaan op een verbeterd barcodering systeem, waardoor in één oogopslag 60.000 artikelen op houdbaarheid, kleur, hoeveelheid en locatie inzichtelijk zijn.

Het gevolg is een sterke reductie van menselijke energie en vorkheftruckverkeer op onze locatie. De besparingen voor het milieu zullen binnen afzienbare tijd aantoonbaar zijn.

VORIGE

VISIE

TERUG NAAR BOVEN

VOLGENDE

TRANSPORT