Organisatie

De volledige organisatie van Bolidt is erop gericht om met behoud van maximale kwaliteit en efficiency het milieu minimaal te belasten. Waar mogelijk voeren we hierin voortdurend verdere verbeteringen door.

Digitalisering

Bolidt heeft vergaande stappen gezet om het gebruik van papier tot een minimum te beperken door de invoering van het digitale dossier. Dankzij de supersnelle internetverbindingen en geavanceerd toegepaste informatie-technologie zijn we in staat om een groot deel van de papieren communicatie te digitaliseren en snel te verspreiden waar ook naar toe.

Bovendien zijn alle technische uitvoerders voorzien van tablets, waarop alle werkdossiers zijn opgeslagen, in plaats van uitgeprint en samengebonden in mappen. Steeds meer informatievoorziening aan architecten en opdrachtgevers verloopt digitaal. Bolidt heeft hiervoor uitstekend materiaal ontwikkeld waardoor een bezoek ter plaatse niet altijd nodig is. Bijkomend voordeel is een meer efficiënte benutting van tijd.

Hoofdkantoor

In het hoofdkantoor van Bolidt in Hendrik-Ido-Ambacht zijn alle ruimtes voorzien van daglichtschakeling, met bewegingsmelders. Bovendien wordt de TL-verlichting geschakeld met hoogfrequente voorschakelapparatuur en is er gekozen voor TL-lampen met zeer hoge lichtopbrengst. Het hoofdkantoor van Bolidt is tevens voorzien van een klimaatsysteem, dat zo goed mogelijk gebruikmaakt van de weersomstandigheden. Zo wordt verkoeling van het pand deels verzorgd door automatische regulering van koele buitenlucht, waardoor het gebruik van energieverslindende airco’s tot een minimum kan worden beperkt. Bovendien hebben we gekozen voor CV-ketels met modulerende branders, waardoor deze alleen in extreme omstandigheden op vol vermogen hoeven te werken. De luchtcompressoren zijn voorzien van modulerende motoren.

Ook bij de schoonmaak van ons kantoor wordt het milieu gerespecteerd. Door toepassing van nieuwe reinigingstechnieken worden er bij Bolidt slechts 1x per maand chemische stoffen ingezet om vloeren te reinigen. Ook voor hardnekkige vlekvorming in sanitaire ruimtes wordt slechts sporadisch een chemisch product ingezet. Voor de overige reinigingswerkzaamheden wordt uitsluitend water toegepast.

Wagenpark

Bolidt beschikt over een uitgebreid wagenpark, waarbij we de impact op het milieu nauwlettend in de gaten houden.

Zo hebben we gekozen voor elektrische personenwagens; een bundeling van technologie gericht op de besparing van brandstof en het verlagen van de CO2-uitstoot en de uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden. Al onze bedrijfswagens zijn voorzien van roetfilters.

Nieuwbouw naar Breeam Excellent

Op 16 mei 2017 is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van een modern logistiek centrum, een experience – en open source innovatiecentrum en een prefab productiefaciliteit van Bolidt.
Het Bolidt Innovation Center is inmiddels gerealiseerd en Breeam Excellent gecertificeerd. Bezoek de website om meer over het Bolidt Innovation Center te ontdekken.

VORIGE

AFVAL BESTAAT NIET

TERUG NAAR BOVEN

VOLGENDE

PEOPLE - VISIE