Grondstoffen
Bolidt maakt sinds de oprichting in 1964, maximaal gebruik van natuurlijke, niet zeldzame grondstoffen.

Naar 100% natuurlijke grondstoffen

Het uitgangspunt daarbij is, dat de functionaliteit van onze producten en systemen volledig wordt gewaarborgd.

Bolidt streeft ernaar om 100% met natuurlijke grondstoffen te werken. Momenteel wordt er in het overgrote deel van onze systemen al minimaal 85% natuurlijke grondstoffen verwerkt.

In het Innovatiecentrum van Bolidt op haar hoofdkantoor in Hendrik Ido Ambacht, wordt in nauwe samenwerking met de strategische leveranciers, voortdurend gezocht naar de mogelijkheden om het gebruik van natuurlijke grondstoffen verder te laten stijgen. Deze inspanningen hebben er o.a. toe geleid dat reeds in 2005 voor veel systemen is overgegaan tot het gebruik van water als oplosmiddel.

Andere innovaties op het gebied van natuurlijke grondstoffen:

Er is een trend naar ‘natuurlijke’ kleuren in de markt. Ons kleurenassortiment is hierop aangepast. Voordeel van natuurlijke kleuren is dat ze veelal worden gemaakt op basis van organische, natuurlijke pigmenten die dus niet specifiek te hoeven worden gefabriceerd. Dit in tegenstelling tot anorganische pigmenten. Bolidt heeft vanuit het streven naar 100% gebruik van natuurlijke grondstoffen lood- en chromaathoudende kleurpigmenten vervangen door kleurpigmenten vervaardigd uit plantextracten, kalk, steen en restafval.

Het vervangen van aardolie door plantaardige oliën, met name in onze polyurethaan systemen die worden toegepast in utiliteitsbouw en schepen.

De kunststofsystemen van Bolidt zijn, in tegenstelling tot de meeste kunststofproducten, 100% vrij van weekmakers (ftalaten).

VORIGE

VISIE

TERUG NAAR BOVEN

VOLGENDE

PRODUCTONTWIKKELING